ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ > Nástroje ochrany ŽP > Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta > Archiv starších zpráv

Akce Mikroklima 2010 aneb „Bohatství přírody kolem nás“

Kulturní agentura Křišťál ve spolupráci s Městskou částí Praha 9 připravila akci pro veřejnost a školy s názvem MIKROKLIMA 2010  aneb „Bohatství přírody kolem nás“.

Termín a místo akce: 25. května 2010, Praha 9 – Park Podviní.

 Mikroklima 2010, Podviní, 5/2010, plakát Jedná se o akci, která připomíná všem obyvatelům Prahy, že životní prostředí ve velkých městech může ovlivnit každý jednotlivý obyvatel. Podpora občanské společnosti a aktivní ochrana životního prostředí jsou klíčové oblasti pro zachování příznivého prostředí pro život ve stresujících velkoměstech.

Dopolední program bude zaměřen především na jednotlivé třídy základních a středních škol Prahy 9, které budou pod dohledem průvodců absolvovat terénní procházku od Proseckých skal do parku Podviní. Na trase je čeká několik zastavení na zajímavých místech s úkoly z oblasti ochrany přírody a krajiny.

V parku Podviní pak bude program pokračovat soutěžemi a informacemi z oboru odpadů a ochrany vody.
Na odpoledne je připraven program pro všechny návštěvníky a v parku Podviní i hry pro malé děti, s jejichž přípravou pomohlo mateřské centrum Knoflík Společensko kulturní program bude pokračovat pro zájemce i večer v industriální hale C v dolních Vysočanech, kde bude hrát živá muzika a ke zhlédnutí budou zajímavé krátké filmy s ekologickou tématikou z mezinárodně uznávaného festivalu EKOFILM

Agentura Křišťál a městská část Praha 9 se tak v roce 2010 připojují k akcím, které připomínají občanům, že rok 2010 byl vyhlášen Mezinárodním rokem biodiverzity.

Pro ty, kteří nestihnou přímo akci 25.5. zůstanou na procházkové trase panely s informacemi a úkoly ještě i v následujících dnech.

Akce je podpořena také Hlavním městem Prahou, Ministerstvem životního prostředí a především Českou inspekcí životního prostředí, která na Praze 9 sídlí.


vice informaci o akci najdete na http://www.kristalka.cz/mikroklima

 

 

 

Tisk 21.5.2010 | Jiří Stach | Přečteno: 34257 x
 
 
Powered by PubliX  |   Kontaktujte nás  |  Grafická verze  |   Mapa serveru  |  Prohlášení o přístupnosti  |  Tisk  |  E-mail  |  RSS
Nahoru