ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ > Nástroje ochrany ŽP > Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta > Akce v oblasti EVVO

Oslava Dne zvířat v Toulcově dvoře

 Den zvířat 2011 v SEV hl.m. Prahy Toulcův dvůr, ilustrační foto Oslavu Dne zvířat můžete prožít v sobotu 6. 10. 2012 od 10 hodin v Toulcově dvoře. Čeká vás ukázka práce záchranářských psů, vystoupení dětí na huculských koních a křest letošního telátka Fidorky. Kmotry telete budou Kluci v akci.


(článek je připraven s využitím textu TZ SEV hl.m. Prahy Toulcův dvůr (text tiskové zprávy, MS-word)

Zahájení proběhne v 10 hodin vernisáží výstavy „Pomáháme zvířatům“. V letošním ročníku soutěže se sešlo více než 400 obrázků a kompozic a porota neměla snadnou práci vybrat nejlepší z nich.
Pokračovat se bude komentovanou prohlídkou farmy a interaktivní hrou „Jako prase v žitě“. V další části nabitého programu se představí děti na huculských koních v komponovaném vystoupení „S koňmi napříč světadíly“, svou práci předvedou záchranářští psi a na dvůr vjede i zvířecí sanitka.  V programu nebude chybět pohádka pro děti, pro dospělé pak koncert skupiny Rubinet. Součástí akce je celá řada her, soutěží, výtvarných dílen a dalších aktivit pro celou rodinu.

 V rámci oslav Dne zvířat 2012 v SEV hl.m. Prahy Toulcův dvůr proběhne křest telátka narozeného v červnu 2012

Slavnostní událost čeká naše šesté telátko. Jeho křtu se ujmou Kluci v akci a jméno Fidorka vybraly děti z chovatelských kroužků. Společný dárek a veršované přání mnoha spokojených let života mu v nůši přinesou farmáři Toulcova dvora.

 

Při této akci chceme lidi nejen bavit, ale i poučit. Rádi bychom je vedli k větší zodpovědnosti ke zvířatům a k pochopení toho, že kvalita života je důležitá nejen pro člověka, ale stejnou měrou i pro zvířata…“, prozradila Lenka Skoupá, která Den zvířat koordinuje.

Toulcův dvůr se dlouhodobě věnuje problematice ochrany zvířat a jejich welfare (životní pohody). Přednášky jsou zde nahrazovány interaktivními programy pro všechny věkové kategorie návštěvníků. Využívá se při nich nejen farma Noemova archa s ojedinělou kolekcí původních českých plemen hospodářských zvířat, ale i zookoutek s domácími mazlíčky. Ve spolupráci s dalšími organizacemi jsou připravovány i programy na ochranu volně žijících zvířat.

Více informací na: http://www.toulcuvdvur.cz/details/1410-den-zvirat-na-toulcove-dvore/

Tisk 5.10.2012 | Jiří Stach | Přečteno: 34813 x
 
 
Powered by PubliX  |   Kontaktujte nás  |  Grafická verze  |   Mapa serveru  |  Prohlášení o přístupnosti  |  Tisk  |  E-mail  |  RSS
Nahoru